Babafürdetés

Játék közben, kicsi gyerek kézben koszolódik a baba. Hogy minél tovább lehessen vele játszani, érdemes időről időre megfürdetni őt. A nyár a legkíválóbb időszak babafürdetésre. Akár a baba anyuka/apuka is tud segíteni finoman megmosdatni a babáját a langyos vízben.

Érdemes gyakran lemosni a baba arcát (ha látod, hogy már kissé koszos), mivel az koszolódik leghamarabb. Nem érdemes hagyni, hogy nagyon koszos legyen, inkább egyből mosd meg.


Egy nedves - samponos/szappanos ronggyal finoman le lehet törölni az arcát. Mindig a trikot szál írányába símítsd, így az anyag szép marad.
Nem fontos, hogy átnedvesedjen az egész babafej, csak akkor ha a piszok belülre is került (mondjuk innivaló, stb).
Amikor megszáradt az arca, akkor lehet újrarajzolni a szájat, pirosítani az arcát.

Ha a baba teste is piszkos lett, belül is, akkor érdemes teljesen megfürdetni. Ehhez is a meleg szappanos víz lesz jó. Teljesen bele mehet a fürdőbe a baba, finoman nyomkodjad a testét, végtagjait, hogy teljesen belülre kerüljön a víz. Utána tiszta vízzel kiöblíteni, ezt is nagyon finom nyomkodással, addig amíg a víz tiszta nem lesz.

A babát bele lehet tenni egy törülközöbe. Vedd kézbe és gyorsan pörgesd körbe-körbe. Így a legtöbb víz kijön. Lehet, hogy ez az erős mozgás egy kicsit kihozza a babát a formájából, de ezt finom mozdulatokkal helyre lehet állítani. Szerintem érdemes arra figyelni, hogy a gyerek ne lássa a babáját ebben az állapotban.

A nyár a legjobb idöszak egy teljes fürdetéshez, mivel kint a levegön hamar megszárad. Kb. 48 óra alatt meg tud száradni. Minden formáját vissza lehet masszírozni, finom mozdulatokkal. Lehet a babának egy kicsi függőágyat készíteni (egy egyszerű rongy fellógatva teljesen megfelel) amiben nyugodtan pihenhet az árnyékban, a nyári szélben.Jó fürdetést kívánok!

Caroline